Insuliini- ja steroidisyklit

Nykypäivän urheiluyhteiskunnassa insuliini on varsin suosittu painonnostajien keskuudessa, koska se on yksi tehokkaimmista anabolisista aineista. Insuliini urheilussa on melko normaalia. Tämä hormoni voi kilpailla monien anabolisten steroidien kanssa lihasten kasvun suhteen. Insuliinin anabolinen vaikutus ylittää jollain tavalla jopa steroidien vaikutuksen. Mutta hänellä on myös haittoja, esimerkiksi insuliinilla on hyvin vähän vaikutusta nivelsiteiden ja nivelten vahvistamiseen.

Kehonrakennuksessa insuliini auttaa urheilijoita vahvistamaan proteiinien, hiilihydraattien ja rasvojen synteesiä, ja se myös helpottaa kaikkien tarvittavien komponenttien nopeaa tunkeutumista soluihin. Lisäksi insuliini voi estää proteiinien ja hiilihydraattien hajoamisen, parantaa energia-aineenvaihduntaa. Asia on, että jos ruiskutat suuren määrän insuliinia kehoon, verensokeritaso laskee merkittävästi.

Mutta samalla kehon puolustus toimii, kasvuhormonia alkaa tuottaa ja sokeritaso alkaa vähitellen toipua. Joskus kasvuhormonin tason nousu voi nousta jopa viisi kertaa. Tämä lisää lisääntynyttä anaboliaa. Joten urheiluinsuliini auttaa paitsi “välttämättömän” hormonin vapautumista myös vahvistaa sitä. Kun otat insuliinia kehossa, glykogeenin tarjonta kasvaa. Tätä kertynyttä energiaa käytetään myöhemmin fyysisen rasituksen aikana tai pitkien aterioiden välisten taukojen aikana.

Hormonia tuotetaan haimassa, kun taas syöminen lisää sen tuotantoa useita kertoja. Lepo ja psykologinen tasapaino vaikuttavat myös positiivisesti insuliinin tuotantoon. Ruoat, joissa on valtava määrä lipoiinihappoa, myötävaikuttavat insuliinin tuotantoon.

Kehonrakennusinsuliini

Voit lisätä insuliinin määrää kehossa myös pistämällä erityisiä lääkkeitä. Periaatteessa tänään insuliinia voi ostaa mistä tahansa apteekista. Huomaa kuitenkin, että insuliinia annetaan insuliiniruiskun kautta. Vasemman ruiskun käyttö voi vaikuttaa kielteisesti urheilijan terveyteen. Hormonin ottamisen jälkeen saatat haluta nukkua, mutta tässä vaiheessa sinun ei pitäisi nukkua ollenkaan, koska insuliinipitoisuus nousee raja-arvoon.

Insuliini pysyy aktiivisena 4 tunnin ajan, 2 tuntia huipussa. Ennen kuin käytät hormonia, opi käyttämään sitä oikein, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijaan. Vaikka urheilussa käytetty insuliini on hyväksytty ilmiö, hormonin lisääminen keinotekoisesti elimistöön on kuitenkin vaarallista ja joskus perusteetonta liiketoimintaa.

MENU