Hormonit ja peptidit kehonrakennuksessa

Hormoneja kehonrakennuksessa on käytetty pitkään ja ovat erittäin suosittuja. Tärkeimmät anaboliset hormonit ovat androgeenisiä steroideja sekä kasvuhormonia ja insuliinia. Hormonien käyttö antaa sinun saada nopeasti lihasmassaa, edistää voiman kasvua ja erinomaista palautumista.

Steroidit

Androgeeniset steroidit ovat yleisimpiä hormoneja kehonrakennuksessa. Anaboliset lääkkeet kopioivat testosteronia kemiallisella rakenteellaan ja farmakologisella vaikutuksellaan kehoon. Synteettiset hormonit stimuloivat proteiinisynteesiä solujen sisällä, mikä johtaa merkittävään lihaskudosten hypertrofiaan.

Anabolisten steroidien käytön aikana:

• Vähentää palautumisaikaa harjoittelun välillä.
• Kortisolin katabolinen toiminta on tukahdutettu.
• Vähentää kehon rasvaprosenttia lisääntyneen aineenvaihdunnan vuoksi.

Ihmisen kasvuhormoni

Somatotropiinia käytetään ihonalaisen rasvan vähentämiseen ja hyvän lihasmassan saamiseen. Hormonin käyttöön liittyy solunsisäinen neste, joka lisää lihaskuitujen määrää. Kasvuhormonin kyky lisätä luukudoksen, jänteiden ja ruston lujuutta vähentää loukkaantumisriskiä.

Hormonin käyttö ei lisää voimaa ja kestävyyttä, mutta antaa sinun saavuttaa lihasten helpotusta. Somatotropiini on erittäin tehokas, ei vaikuta seksuaalisiin toimintoihin, mutta sillä on korkeat kustannukset. Kasvuhormoni kehonrakennuksessa yhdistetään yleensä anabolisten steroidien kanssa suuremman vaikutuksen saavuttamiseksi.

Insuliini

Insuliini on proteiinihormoni, jonka eritystä stimuloi glukoosi sekä aminohapot ja rasvahapot. Hormoni on vastuussa glykogeenin muodostumisesta valkoisissa lihaskuiduissa, lisää solukalvojen kykyä kuljettaa aminohappoja ja makrosoluioneja.

Kehonrakennusinsuliinia käytetään anabolisten vaikutusten vuoksi:
• Lisääntynyt aineenvaihdunta.
• Lisääntynyt proteiinisynteesi.
• Nukleiinihappojen synteesin vahvistaminen.
• Rasvahappohapetuksen aktivointi.

Insuliini ei ole kallis lääke, jota voi ostaa apteekeista. Lääkkeen tärkein sivuvaikutus on vakavan hypoglykemian riski. Tällä hetkellä ei ole yksimielisyyttä hyväksyttävistä annoksista ja insuliinisyklin kestosta.

Kaikkien kehonrakennuksen hormonien käyttö on kielletty, ja niillä on voimakas vaikutus kehoon. Jokainen urheilija tekee itsenäisesti päätöksen dopingin käytöstä tai kieltäytymisestä harjoittelussa.

MENU